Teuracafe.ru

Теура Кафе
0 просмотров
Рейтинг статьи
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд
Загрузка...

Десерт казандиби рецепта

Десерт казандиби рецепта

Рецепта за казан диби

  • Posted On: 14/12/2020
  • Comments: 0

Казан диби е от онези сладкиши, които те запленяват завинаги с неповторимия си вкус. Този турски сладкиш става все по-популярен наред с крема карамела и баклавата.

Преведено, името „казан диби” означава „дъното на казана” и това обяснява външния му вид и карамеления му вкус – една златисто-карамелена коричка, събрана като че ли от дъното на тенджерата.

Сладкишът казан диби се приготвя лесно, но внимателно. Той е чудесно допълнение към всяка чаша кафе.

Рецепта за казан диби

Необходими съставки

1 л прясно мляко

2 с.л. оризово брашно

2 с.л. пшенично брашно

1 с.л. краве масло

3 с.л. пудра захар

Подготовка на съда за сладкиша

За казан диби е добре да изберете правоъгълна тава, която да бъде по-голяма и с незалепващо покритие. Може например да бъде тефлонена с размери 24/38 см. Това е необходимо, защото при по-малка тава няма да можете да завиете сладкиша на руло след това.

След като подготвите тавата, намазвате я с масло и наръсвате равномерно с помощта на цедка пудрата захар.

Карамелизиране на захарта

Поръсената с пудра захар тавичка слагате на бавен огън. Въртите я, докато захарта се карамелизира, като внимавате да не загори. Отстранявате от котлона и започвате да приготвяте крема.

Приготвяне на крема

Отделяте 800 мл от млякото и го смесвате със захарта, солта и ванилията. Слагате съда на котлона и чакате сместа да заври.

В 100 мл от останалото мляко разтваряте нишестето и оризовото брашно. Започвате бавно да го прибавяте към млякото, като бъркате постоянно.

Щом сместа започне леко да се сгъстява, добавяте брашното, което сте разтворили в последните 100 мл мляко. Оставяте крема да поври няколко минути, като не спирате да го бъркате.

„Сглобяване” на сладкиша

Когато се появят мехурчета по повърхността на крема, той е готов. Изсипвате го внимателно върху карамелизираната захар в тавата, като следите това да бъде равномерно навсякъде.

Оставяте сладкиша да изстине и едва тогава го навивате бавно на руло, като си помагате с шпатула.

Можете да сервирате казан диби с кленов сироп, със ситно нарязани орехи или други ядки, както и със смлени обикновени бисквити.

Пончики Берлинеры с заварным кремом и шоколадной помадкой

Нежные и очень вкусные немецкие пончики берлинеры. Воздушное дрожжевое тесто с заварным кремом внутри, а снаружи шоколадная помадка — рай для сладкоежек.

В классическом варианте пончики наполняют джемом и сверху посыпают сахарной пудрой.

Пончики Берлинеры с заварным кремом и шоколадной помадкой Пончики, Десерт, Заварной крем, Длиннопост

Ингредиенты для пончиков:

Мука просеянная – 900 гр (может меньше или чуть больше, смотрите по консичтенции теста)

Теплое молоко – 500 мл

Ванильный сахар – 30 гр

Дрожжи – 45 гр живых (15 гр сухих)

Сливочное масло – 125 гр (комнатной температуры)

Ингредиенты для заварного крема:

Масло сливочное — 50 г

Соль — 1 щепотка

Ванильный сахар — 10 г

Какао-порошок — 1 ст. л.

Ингредиенты для помадки

Сливки — 50-100 мл

1. Начнем с опары. Дрожжи раскрошить, залить теплым молоком, добавить 1 ст. л. сахара и 4 ст. л. муки. Оставить на 30 минут.

2. Добавить мягкое сливочное масло, 30 г ванильного сахара, 1 ч. л. соли, 1 ст. л. сахара, 2 яйца. Перемешать массу до однородности.

Постепенно ввести просеянную муку. Для замеса теста я использую стационарный миксер с насадками крюки для теста, но можно вручную. Не добавляйте слишком много муки, чтобы не забить тесто. Оно должно быть мягким, нежным и податливым.

Тесто переместить в большую емкость, присыпанную мукой. Сверху присыпать мукой, накрыть крышкой, влажным полотенцем или пищевой пленкой. Оставить на расстойку на 1-1,5 часа.

Пончики Берлинеры с заварным кремом и шоколадной помадкой Пончики, Десерт, Заварной крем, Длиннопост

Пока тесто подходит, сделать заварной крем. Всыпать сахар в молоко и хорошо прогреть. В отдельной емкости смешать яйцо, муку и соль. Ввести часть горячего молока, хорошо перемешать. Все молоко не нужно сразу добавлять, т. к. яйца могут свариться.

Ввести большую часть молока, потом снова перелить все в кастрюльку.

Варить крем, постоянно помешивая, до загустения. Добавить сливочное масло и ванильный сахар. Когда крем остынет, он будет еще гуще.

Разделить крем на 2 части. В одну добавить просеянное какао.

Накрыть крем пленкой и оставить остывать.

Пончики Берлинеры с заварным кремом и шоколадной помадкой Пончики, Десерт, Заварной крем, Длиннопост

Тесто хорошо подошло, перекладываем его на рабочую поверхность, хорошо припыленную мукой, немного вымешиваем тесто. Разделяем на 2 части. С одной частью продолжаем работать, вторую кладем в миску, накрываем крышкой или полотенцем, чтобы тесто не заветривалось.

Раскатываем тесто в пласт толщиной 1-1,5 см. С помощью стакана или блюдца вырезаем круглые пончики. Оставляем под полотенцем на расстойку на 30 мин.

Пончики Берлинеры с заварным кремом и шоколадной помадкой Пончики, Десерт, Заварной крем, Длиннопост

Разогреть масло. Масло не должно дымиться, иначе пончики сгорят. Обжариваем пончики с двух сторон до золотистости.

Пончики Берлинеры с заварным кремом и шоколадной помадкой Пончики, Десерт, Заварной крем, Длиннопост

После остывания пончики при помощи кондитерского шприца (мешка) со специальной насадкой наполнить кремом. Если нет специального шприца, можно аккуратно разрезать пончики сбоку и поместить крем внутрь чайной ложкой.

Для начинки можно использовать варенье, джем или повидло.

Пончики Берлинеры с заварным кремом и шоколадной помадкой Пончики, Десерт, Заварной крем, Длиннопост

Для приготовления помадки растопить белый, черный или молочный шоколад, добавить сливки.

Обмакнуть пончики с кремом в помадку и сверху посыпать декором по желанию.

В классическом варианте берлинеры наполняют джемом и сверху посыпают сахарной пудрой.

  • хрупкав и добре опечен Антеп фъстък.
  • специално за почитатели на солени ядки.
  • уникално вкусен с безглутенова формула.

Какво е Казандиби?

Директен превод на дума казандиби е изгоряло дъно на тенджера. Представлява нежен крем разстлан на предварително карамелизирана захар в тава, нарязан на дълги и широки ивици и навит на рула.

Как се приготвя:

Съществуват много разновидности и начини на приготвяне на този десерт, много приличащ на български крем карамел. Ще разкажем няколко варианта от тях. Класически начин: разтворете съдържанието на пликчето в 750мл мляко и варете 15 мин на бавен огън до сгъстяване. Отделно на широка тава 20/20см предварително намазана с масълце загаряме захарта до карамелизирано леко изгоряло състояние (можете да разтопите захарта и с горелка ако разполагате с такава), оставяме да изстине и разпределяме млечен крем равномерно върху захарта на тавата. Прибираме в хладилник за да стегне, след което нарязваме на дълги и широки ивици и внимателно навиваме на рула. Допълнително може да се поръси с малко пудра захар и сладък , например ягодов сос.

Читать еще:  Рецепт десерта каллы

Друг вариант ако не обичате толкова захар, можете да го направите с кадаиф. За целта в малко количество масълце натрошете няколко топки от припечен кадаиф, който продаваме под формата на готови топки, или друг вариант задушете до кафяво състояние нарязан на малки парченца суров кадаиф. процедурата с крем се повтаря, само че след като извадите от хладилника вече стегнат десерт, можете да сложите вътре в самото руло преди да го навиете натрошени ядки, няколко зрънца от нар и любимото ви сладко. Може да се поръси и с малко канела. Така се получават доста оригинални, необикновени и много вкусни “космати рулца”, с които ще изненадате вашите гости.

ПС – вместо кадаиф – същото можете да направите и с натрошени бисквити. 🙂

Състав: Състав: захар, царевично и картофено нишесте, сгъстители, сол, оцветители. Казандиби Pakmaya – 153гр. Производство и внос от Турция.

Коментари (20 от 53)

Ммм, прекрасен сладкиш! Страхотно изкушение е, толкова вкусен изглежда 🙂

Наистина е много много вкусен! Горещо го препоръчвам! 🙂

Яла съм и в Турция и в Гърция, но трябва да кажа, че турското казан диби няма нищо общо с гръцкото. Може да е турско, ориенталско, но по- доброто е гръцкото.Просто те омагьосва, действа като наркоза, не можеш да спреш, искаш още и още. Докато от турското останах разочарована, защото вече бях яла в Гърция. Казвам ви, нещо неповторимо. Години живях в Гърция, но оригинална рецепта не намерих, никой не дава. Сега ще пробвам с тази рецепта и ще видим.

Много интересен десерт! Не го бях чувала, но ми изглежда мнооого вкусен! 🙂 Дали би се получил, ако вместо на котлон, се запече във фурната само на долен реотан?

Смятам, че няма да се получи така, както трябва, тъй като дори и само на долен реотан пак ще грее в цялата фурна и ще изсъхне. Аз изгледах доста клипчета, как се приготвя, изчетох доста рецепти и винаги се приготвя на котлон 🙂 Ето едно клипче за онагледаване! 🙂

да но тези всички рецепти които ги изброи са типично от турската кулинария и се ядат много често там ☺

Да, казан диби е десерт типичен за турската кухня, както и за арабската кухня. Въпреки, че съществуват малки вариации в различните рецепти за приготвяне на казан диби се спазват общи правила 🙂

Важното е, че винаги са мн вкусни! 😉

За първи път чувам за този сладкиш, но нямам търпение да го опитам. Много вкусно звучи! Поздрави и хубав ден!

Няма да съжаляваш! Много вкусен и сполучлив сладкиш е казан диби! Ако го пробваш ще се радвам на отзиви! 🙂

Гледала съм го този десерт преди и определено събуди още тогава любопитството ми. А имам един въпрос — дали мога да заменя с нещо оризовото брашно?
Поздрави, Гисчо, отново е много вкусно при теб!

Единственият вариант за който се сещам е да се замени с нишесте. Но не е много добра идея, най-добре се получава с оризово брашно, има го във всеки магазин.

Смелете няколко лъжици ориз в кафемелачката, после пресейте през цедка да няма едри частици и ето ти оризово брашно : ))

Това е най-вкусното нещо, което съм яла в целия си живот. 🙂

Уникално вкусен десерт е казан диби наистина! 🙂

А в тиган може ли да се приготви?

Може, но много трудно ще го навиете на руло 😉

Благодаря, мисля че, ако се направи на две половини ще стане.Като го пробвам ще пиша. Поздрави!

Ще се радвам да споделите впечатления, ако приготвите рецептата! 🙂

Аз минавам на отчет:)))) Направих сладкиша, ръководех се по тази и още една рецепта. Не стана така добре, като при теб, но това едва ли е повлияло на вкуса. Страхотна рецепта, понятно обяснено. Прекрасна нова седмица!

Много се радвам, че казан диби ти е харесал! За мен е един от най-вкусните сладкиши, а ако го приготвиш отново съм сигурна, че и на външен вид ще е перфектен!

Направих го! Много е лесен, много е вкусен. Благодаря!

Много се радвам, че сладкишът се е получил добре, а и толкова лесно! Да ви е сладко! И пак да направите казан диби!

Опитах казан диби за пръв път преди 2 вечери в едно заведение в Търново и се влюбих, а не съм изобщо по сладкото. Нямам търпение да го направя. На картинките от тази рецепта изглежда също като този, който ядох. Има и други рецепти, на които изглежда по-различно. Надявам се да ми се получи. Интересното е че в заведението го държат замръзен и после го претоплят по някакъв начин и се получава горната част леко разтечена, а отвътре хладен и като дъвка и го сервират с топка сладолед, страхотно се получава 🙂

В Турция има прахчета полуготов "Казан диби" , който се разтваря (като пудинг или крем нишесте) и в много от заведенията в България, в които се предлага сладкишът се приготвя точно така. Иначе тъй като се съхразява в хладилник остава хладен отвътре и топъл отвън след претопляне. 🙂
Аз самата пробвах Казан диби точно в Търново, в "Щастливеца" и докато не го направих вкъщи (следвайки турска рецепта) не се успокоих 🙂 Дано рецептата за Казан диби ви хареса и сладкишът се получи вкусен! 🙂

И аз го опитах за първи път в Търново и е уникален. Предлагат го и в Щастливеца и в Етно, но и на двете места е перфектен.

Невероятен сладкиш — толкова фин и толкова вкусен! 🙂

Daaaaaaa, i az v Etno go opitah dnes

Пече се, да видим какъв ще е резултатът. Много лесно се готви, следвайки рецептите ти Гисчо

Стискам палци! Това е моят най-любим сладкиш (и чийзкейкът може би)! Дано да ти хареса! 🙂

Читать еще:  Норвежский десерт рецепт

Защо всеки път ми се получава почти течен- вече 3 пъти го приготвям , а на вкус е невероятен?

Може би не го изпичате достатъчно. Трябва да загори леко, да хване кафява коричка 🙂

А може ли да се пече в тиган? На няколко порции, за да не става прекалено дебел — като палачинки?

Идеята е да е по-дебел и пухкав, а не тънък. Сладкишът казан диби няма нищо общо с палачинките, но пък ако на вас така ви се струва по-добре — направете ги по-тънки 🙂

Не, имах предвид — писахте да е в по-голяма тава, за да не е прекалено дебел и да може да се навива, понеже тиганите не са огромни, дали е проблем да се направи на 2 порции и да се навие като палачинка после(предвид, че ще е и кръгло). понеже имам тиган, а не тава с незалепващо покритие 🙂
Както и да е, ще пробвам, пък ще видим, мерси, изглежда много хубаво 🙂 Дано ми се получи 🙂

Въпросът е да стане пухкаво 🙂 а не сухо 🙂 Надявам се, да се е получило добре! 🙂 Стискам палци! И да споделите впечатления!

Моят крем въобще не стана пухкав, а имаше и вкус на мляко с грис, който не съм слагала. Коричка отдолу не ми се получи. Не можа да се карамелизира захарта, а стоя много време на котлона /повече от 3—4 минути/. Но в крайна сметка с детето го изядохме насипан в купички и с боровинково сладко.

Важното е, че е бил вкусен десерт! 🙂 При следващ опит може да имате и по-голям успех! 🙂

Опитвала съм го в Турция и го обожавам. Но се чудя дали ще се получи ако слагам маргарин вместо масло и обикновено брашно вместо оризово? :))

Оризовото брашно е много по-фино и в рецептите изрично се посочва, че част от брашното е оризово 🙂 Тъй че според мен не е добра идея да се заменя 🙂

Добре, благодаря Ви! :)))

Ако пробвате рецептата за казан диби, ще се радвам да споделите впечатления! 🙂

За първи път опитах десерта, приготвен от моята приятелка туркиня, която беше добавила и портокалови корички. Направо се влюбих и разбира се намерих рецептата в любимата Супичка 🙂

Много се надявам, приготвеният по рецепта на Супичка десерт да се е получил точно така, както очаквате! Защото казан диби е един от най-вкусните десерти!

Az dnes si porachah v edin restorant vuv V. Tarnovo tozi desert.Iznenadah se ot tova, koeto opitah za parvi pat i vednaga me zainteresuva receptata mu.Valsheben e.

За да се направи хубав загар, малка паст от кре а се смесва с много канела и захар. С тази смес се намазва дъното на тавата на равномерен пласт от 2-3 мм. Така се изгаря на котлона. След получаване на добър равномерен загар, тавата се оставя да истине малко и се излива останалия горещ още крем.

Брашното и нишестето — супените лъжици равни или с купчинка отгоре?

Това го правихме с приятели от Иран, те ползват динена меласа вместо захар.

мога ли да сложа пшенично брашно вместо оризово ?

Ето и моят опит от първият ми десерт по тази рецепта. Понеже единствената ми тава с незалепващо покритие е огромна, ползвах обикновена емайлирана тава, като постлах хартия за печене вътре. Намазах я с краве масло и поръсих с пудра захар и сложих на котлона да се карамелизира. След това изсипах крема вътре. Завря веднага и се смеси малко с карамела. Навива се изключително лесно с помощта на хартията — само с издърпване на хартията. Грешката ми беше че опитах да го навия преди престой в хладилника. Трябваше да е след това. Харесахме го и другият път ще експериментирам още.

ИМАМ ПАКЕТЧЕ С ГОТОВИ СЪСТАВКИ МОЖЕ ЛИ САМО ТЯХ ДА ПОЛЗВАМ ДА СИ НАПРАВЯ КАЗАН ДИБЛИ .

За първи път не се получава рецепта от сайта. Полученият резултат нямама общо с вида на Казан Диби. Даже като крем не стана, не е точна рецептата

Друг от най-популярните млечни десерти в Турция, muhallebi е пудинг, който се прави от мастика и често се покрива с настъргани шам-фъстъци. Разбира се, винаги можете да поискате и лъжичка сладолед мараш.

Хелва е любим десерт в Близкия изток и една от любимите ни версии е печената хелва, която можете да получите в много от рибните ресторанти в Турция. Произведена от брашно от грис, хелвата се топи перфектно, когато се изпече.

Хелва © Shoshanah / Flickr

Image

Лучшие турецкие рецепты Рамазана 2021 — Еда — Nc to do

Table of Contents:

Рамазан — это время, когда турецкие семьи собираются вместе и проводят длительные периоды еды, общения и общения с родственниками и друзьями, наслаждаясь множеством восхитительных блюд. Большинство семей возвращаются к своим корням во время Рамазана и служат традиционным блюдам, передаваемым через их семьи в течение нескольких поколений. Вот почему это одно из лучших времен года, чтобы насладиться классической турецкой кухней, а также региональными фаворитами. Вот список рецептов, которые вы можете подавать на каждом этапе … БОЛЬШЕ ‘iftar.

Что такое «Ифтар»?

‘İftar’ (eef-TAR) — это название первого приема пищи дня, который прерывает период поста между восходом и закатом каждый день. Меню в таблице «Ифтар» так же важно, как и способ его обслуживания. Не менее важным является посещение магазинов, приготовление и ожидание каждый день, пока вечер не призовет к молитве, когда повара, помощники и голодные посетители, наконец, расслабляются и едят.

Что ожидать в таблице «Ифтар»

Существует много обычаев, связанных с едой iftar. Когда слышен вечерний «эзан» (ay-ZAHN) или призыв к молитве, голодные посетители всегда начинают пищу с глотком воды, укусом хлеба «пид» и датой или двумя.

После того, как порыв сломан, пришло время перейти к супу и легкой цене, напоминающей классический турецкий завтрак. После непродолжительного перерыва гости продолжат заниматься основными курсами. Еда приходит к выводу с выбором классических турецких десертов и турецкого кофе или чая.

  • 01 из 07
Читать еще:  Рецепты натальи цветковой десерты

Должны быть в таблице «Ифтар»

Типичная еда «Ифтар» в Турции начинается с глотка воды, нескольких дат и оливок, чаши горячего супа и хлеба «пид». Фото © Ugurhan-Betin_Getty Images

На столе «iftar» есть много продуктов, которые являются стандартными. Особенно предметы съедаются, чтобы ломать голову каждый день.

Следующие пункты завтрака могут быть в качестве образца маслин и белого сыра или более сложными, включая много видов сыра, предметы деликатесов, такие как сукак (soo-JOOK) и «pastırma» (pah-STIR’-mah) и свежие фруктовые консервы.

И не забывайте, что стакан воды для всех — это обязательно!

  • свежий хлеб из свинины
  • Даты меджула
  • черные и зеленые оливки
  • Турецкий белый сыр
  • Сыр свежий кашар
  • Сыр с сыром кашар
  • spi … ломтики говядины, ‘pastırma’ (pah-STIR’-mah)
  • пряная колбаса или сукак (soo-JOOK)
  • сладкое масло
  • фруктовые консервы и мед
  • тарелка очищенных, нарезанных помидоров и огурцы

Рецепты супа Рамазан

Турецкий «яйла çorbası» сделан из риса, простого йогурта и мяты. Фото © Elizabeth Taviloglu

Суп всегда подают в начале «ифтара». «Иди за классическими рецептами, такими как здесь.красный чечевичный суп

  • красный чечевица, бульгур и рисовый суп, или суп из езогелина
  • рис, йогурт и мятный суп, или ‘yayla’ çorbası
  • суп «tarhana»
  • помидор суп
  • сушеный красный чечевичный суп, или ‘süzme mercimek çorbası’

Рамазанские овощи и бобы Рецепты

«Священник упал в обморок» — это вкусное, светло-вегетарианское блюдо, приготовленное из баклажанов и много лука, чеснока и помидора. Фото © Elizabeth Taviloglu

Турецкие овощные блюда обычно готовят в оливковом масле и подают холодным. Вот некоторые фавориты Рамазана.

  • Тушки в стиле артишока с овощами
  • Романо-фасоль в оливковом масле
  • Бинцы из томатного соуса
  • İmam Bayıldı или турецкие вегетарианские фаршированные баклажаны
  • с омрой с помидорами и оливковое масло
  • сельдерей
  • лук-порей и морковь в оливковом масле
  • бобовые стручки или фава в оливковом масле

Рецепты главного блюда Рамазана с мясом

«Тандир» — это древний путь жарки мяса из Центральной Азии. В турецкой кухне «тандыр» относится к любому мясу, жаренному по углям, в духовке или на плите. Фото © Elizabeth Taviloglu

Мясо может быть очень дорогим в Турции. Многие семьи, которые не едят много красного мяса в течение года, пылятся во время Рамазана, чтобы служить хотя бы одному блюду основного блюда с мясом.

  • ‘Hunkar Beğendi’, или тушеное мясо по горячему баклажану
  • ‘Kuzu Tandır’, или жареный ягненок
  • ‘Musakka’, или баклажаны и запеканка из говяжьей говядины
  • ‘Islim Kebabı’, или духовка — обжаренные обертывания ягненка и баклажанов
  • «Измир Кёфтези» или запеченное мясо из фрикадельки и картофеля
  • «Kadın Budu Köftesi», или … БОЛЬШЕ «фрикадельки для женщин»
  • «Шпинат-тушеное мясо» или «etli ıspanak»
  • «Начиненный сквош» или «kabak dolması»
  • «Karnıyarık» или кабачок из кабачков, фаршированный говяжьим фаршем

Рецепты бокала Ramazan

Крошечные перцы, фаршированные ароматной рисовой начинкой, являются одной из самых распространенных «дольмы» или фаршированных овощных блюд. Фото © Elizabeth Taviloglu, 2013

Бокалы, богатые углеводами, всегда являются частью «iftar» стола вместе с основным блюдом. Вот некоторые из самых популярных.

  • Булгар и растительный пилат
  • Рисовый плов с орсо
  • Турецкий фаршированный перец
  • Фаршированные листья винограда
  • Салат из картофеля в турецком стиле или ‘Американский салат’
  • ‘ Fırın Makarna ‘, или запеченная макароны и сырная кастрюля
  • Салат «Kısır» с болгаром и овощами
  • Слоистая юфка и сырные кондитерские изделия, или’ Börek ‘
  • 06 из 07

Рецепты десертов для Рамазана

«Safranl zerde» — это восхитительный турецкий пудинг-десерт, приготовленный из риса, кедровых орехов и смородины и ароматизированный шафраном и розовой водой. Фото © Elizabeth Taviloglu, 2013

Рамазан — это время, когда традиционные десерты выходят на первый план. Лучший выбор — десерты, погруженные в сироп или молочные десерты.

  • Güllaç
  • Baklava
  • ‘Şekerpare’, или манное печенье, погруженное в сироп
  • Ревани
  • Ekmek Kadayıfı, или турецкий хлеб и сливочный десерт
  • Kazandibi, или «дно кастрюли»
  • Десерт Tavuk Göğüsü, или десерт из куриной грудки
  • Sütlaç, или запеченный рисовый пудинг
  • Safranlı Zerde — десерт из пушистого шафрана

Рецепты напитков Ramazan

Турецкий кофе готовят индивидуально и подается в нежных чашках.Фото © Сакин — Фотолия. com

Наряду с большим количеством воды в Рамазане могут подаваться безалкогольные напитки любого вида. Еда всегда завершается турецким кофе или чаем.

  • Турецкий кофе
  • Турецкий чай
  • Айран или простой йогуртный напиток
  • ‘şerbet’ (share-BET ‘)
  • Свекольный сок, или’ şalgam suyu ‘
  • Лимонад
  • Мягкий напитки и соки

20 традиційних десертних рецептів від шербету до молока

Сьогодні ми використовуємо наші традиційні рецепти десертів, незамінні для наших кухонь.

Ви знаєте, рецепти, коли ти без причини впадаєш у солодкий кризовий стан, і ти не міг би придушити свій кризовий стан незалежно від того, що ти їсиш, якщо не з’їсти того десерту, який спадає тобі на думку.

Якщо ці смачні десерти, якими ми милуємось індивідуально, від самого шербету до самого хрусткого, від наймолочнішої до найм’якшої текстури, все ще не зайняли свого місця у ваших зошитах з рецептами, негайно запишіть їх.

Відтепер робіть найкраще своїми руками. Ось наші смачні та традиційні десертні рецепти, від пахлави до борошняної халви .

Dondurma (Дондурма)

«Дондурма» — это турецкое мороженое, приготовленное несколько по иной технологии, нежели привычное нам мороженое. В «дондурму» добавляют «салеп» (горячий напиток, приготовленный из корня орхидеи), благодаря которому дондурма становится тягучей и долго не тает. Городом происхождения принято считать Кахраманмараш. Мороженое настолько плотной консистенции, что даже в слегка замороженном виде его приходится есть с ножом и вилкой. Поскольку традиционная дондурма готовится из козьего молока, то имеет немного специфический привкус.
В сети кафе «Мадо» (Mado) можно попробовать настоящую дондурму из Кахраманмараша.
Также рекомендую мороженое с добавлением турецких сладостей: экмек кадаифа (ekmek kadayıflı), тель кадаифа (tel kadayıflı), баклавы (baklavalı), инжира (incir tatlılı), казандиби (halıs kazandibi lezzeti). Продается почти в любом супермаркете.

голоса
Рейтинг статьи
Ссылка на основную публикацию
ВсеИнструменты
Adblock
detector